Succes-forfatteren Helle Stangerup er død efter længere tids sygdom

Efter længere tids sygdom er forfatteren Helle Stangerup søndag sovet stille ind. Hun blev 75 år og efterlader sig to sønner.

Hun var i tidsrummet 1969-1979 gift med Adam Wilhelm Knuth, lensgreve til Knuthenborg.

Sammen startede parret Knuthenborg Safaripark på Lolland, der siden de første eksotiske dyr i 1969 kom til parken, er vokset til en af de mest besøgte turistattraktioner i Danmark.

Oprindeligt var Helle Stangerup uddannet jurist i 1966, men debuterede i 1967 som forfatter med krimiromanen "Gravskrift for Rødhætte".

Det egentlige gennembrud fik hun med romanen "Gule handsker", der kom året efter.

I 1985 udsendte Helle Stangerup den historiske roman "Christine", som læserne var meget begejstret for.

Bogen handler om Christian II's datter og solgte omkring 200.000 eksemplarer. Helle Stangerup modtog De Gyldne Laurbær for romanen.

I løbet af sin karriere har hun ud over romanerne skrevet manuskripter til tv-dramaer og rejsebeskrivelser fra Sibirien og Antarktis.

Hendes romaner er oversat til flere sprog, og hun har modtaget en lang række priser for sit forfatterskab - blandt andet Thit Jensens Forfatterlegat.

Helle Stangerup har fortalt, at hun er nødt til at flytte hver tiende år for ikke at gro fast og miste inspirationen. Efter at have boet en årrække i den britiske hovedstad, London, flyttede hun for et par år siden tilbage til København.

I en meddelelse fra Knuthenborg Safaripark oplyses det, at Helle Stangerup vil blive begravet i stilhed fra Hunseby Kirke på Lolland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip