Succes-træner: Nu kan hele Belgien fejre sejren

Der skulle en lang række afbrændere til, før Belgien i den forlængede spilletid langt om længe fik booket en plads i kvartfinalen ved VM i Brasilien.

Belgien dominerede kampen i den ordinære spilletid i den underholdende 2-1-kamp mod USA, og derfor var vinderen også den rette, mener den belgiske træner Marc Wilmots.

- Vi havde omkring 15 chancer, vi styrede spillet, og jeg synes, at sejren i høj grad er fortjent, selvom vi lod et mål gå ind, siger Marc Wilmots ifølge Reuters.

Målene af Kevin de Bruyne og indskiftede Romelu Lukaku satte dog gang i et amerikansk stormløb mod det belgiske mål. Amerikanerne må derfor ærgre sig over, at det blot blev til et enkelt mål i kampens sidste kvarter.

Marc Wilmots havde forinden forberedt sine unge spillere på, at det var vigtigt at være i tiptop form forud for tirsdagens opgør. I fem af de otte 1/8-finaler har 90 minutter ikke været nok til at afgøre kampen.

- Jeg sagde, at friske ben ville være vigtige i dag, og sådan blev det også. Nu kan hele Belgien fejre sejren, lyder det fra landstræneren.

Det er første gang i 28 år, at Belgien er klar til kvartfinalen ved en VM-slutrunde i fodbold. I kvartfinalen venter Argentina.

/ritzau/

 

Dagens Gossip