Succesrig dansk NHL-keeper ryger af holdet igen

Selv om Frederik Andersen havde stor succes, og vandt sine første seks kampe med Anaheim i verdens bedste ishockeyliga, har hans klub Anaheim Ducks sendt ham retur til klubbens udviklingshold i den næstbedste liga i Nordamerika.

Det meddelte klubben før nattens topopgør mod Tampa Bay i Florida - en kamp, Tampa Bay vandt med 5-1.

Frederik Andersen ryger retur til Norfolk Admirals på den amerikanske østkyst, fordi den svenske målmand Viktor Fasth er klar efter sin skadespause.

- Uanset, hvor godt han har klaret det her, var vi nødt til at sende ham ned, for Viktor er tilbage. Men hans tid i solen skal nok komme, siger Anaheims cheftræner Bruce Boudreau ifølge avisen Orange County Register.

For kun et par dage siden forlød det fra blandt andre tv-stationen TSN, at Frederik Andersen har gjort det så godt i NHL, at Anaheim er i gang med at forsøge at bytte førstemålmand Jonas Hiller væk. De første samtaler med Nashville skulle allerede have fundet sted.

Jonas Hiller var på mål i nattens kamp, som Anaheim tabte med 1-5 til Tampa Bay. Trods nederlaget er Anaheim stadig førerhold i NHL, et point foran Chicago og to foran Tampa Bay.

Chicago vandt hjemme med 5-4 over Phoenix efter straffeslagskonkurrence. Danske Mikkel Bødker misbrugte et straffe for Phoenix.

Frans Nielsen og Peter Regin var også i kamp for New York Islanders. Trods føring på 2-0 efter anden periode, tabte klubben fra Long Island med 2-3 hjemme til Los Angeles Kings.

Jannik Hansen var som ventet ikke med, da Vancouver hjemme tabte med 1-2 til San José, men danskeren ventes retur til startopstillingen på søndag, hvor Vancouver møder Dallas. Jannik Hansen har været skulderskadet i tre uger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip