Sultne surfere mistede appetitten: Stranden flød med menneskelort

06/04/2016 17:01

Morten Larsen

Nyheder

Mest læste i dag

Vejrforholdene viste sig at være med Jens Peter Jensen, da han og nogle venner i påsken var taget ud for at surfe på de legende bølger ved Agger Tange i Thy.

Smilene på surfernes ansigter forsvandt dog, da de gik i land og søgte op i klitterne, hvor de havde planlagt at nyde deres medbragte madpakker.

- Det kunne vi ikke, fordi der var menneskeafføring og toiletpapir rigtig mange steder, siger Jens Peter Jensen til DR Midt- og Vestjylland.

Han fandt kameraet frem og tog flere billeder af afføring, toiletpapir og andet affald på kyststrækningen, der af alverdens surfere er kendt som 'Cold Hawaii'.

Læs også: Mand fik fjernet 5 kilo tung lort, der havde skubbet hjertet over i højre side

Jens Peter Jensen forlod det våde naturområde og tog hjem til Børkop ved Vejle, hvor han satte sig til tasterne og skrev en opfordring til de surfere, der render rundt og skider i klitterne.

- Jeg elsker at surfe og vores natur. Jeg vil gerne dele vores smukke natur og vand med andre gæster. Til gengæld skal du respektere vores natur og loven, skriver surferen på Facebook.

Der er flere forklaringer på, hvorfor der ligger menneskelort i klitterne og på parkeringspladsen ved stranden.

Flere toiletter er blevet lukket i surferparadiset, lyder det fra den jyske vandhund i opdateringen på det sociale medie, hvor han forklarer, at han har været i kontakt med politiet om problemet med de klamme strandpølser.

Derudover hænger problemet sammen med surfere, der trodser loven og overnatter tæt på de dragende bølger.

Ifølge DR har man i Hvide Sande og Klitmøller haft de samme problemer, men her fandt man på at uddelte foldere til de surfere, der ikke overholdt reglerne, hvilket hjalp på problemet.

- Jeg vil have en stak foldere, jeg kan sætte i forruden på bilerne, siger Jens Peter Kjær Jensen. 

Læs her hele opslaget fra Facebook:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Dear surfers – for some of you, these questions are relevant. May I?- Spend the night at the parking lot - NO the fine...

Opslået af Jens Peter Kjær Jensen på 31. marts 2016

Følg Dagens Mænd for flere lignende artikler: