Sun-Air udelukker rute mellem Esbjerg og København

Erhvervslivet og politikere i Esbjerg havde sukket efter det, men Sun-Air kommer ikke til at genåbne ruten mellem Vestjylland og hovedstaden.

- Vi ville gerne hjælpe erhvervslivet i Esbjerg, og vi diskuterede meget længe det på bestyrelsesmødet i sidste uge. Men vi har enstemmigt besluttet, at Sun-Air skal koncentrere sig om at flyve direkte ud af Jylland, siger administrerende direktør i Sun-Air, Niels Sundberg, til Dagens.dk. 

Han forklarer, at det blandt andet er en forhindring, at Sun-Air ikke kan samarbejde med SAS om for eksempel bonussystemmer.

- SAS er medlem af Star Alliance, mens Sun-Air har samarbejde med British Airways i 16 år, og de to selskaber arbejder ikke sammen, lyder det.

Sun-Air lukkede ruten mellem København og Esbjerg, da Storebæltsbroen åbnede i 1997. Og Niels Sundberg slår fast med syvtommersøm, at selskabet ikke vil åbne ruten igen. 

- Jeg tror ikke, behovet er så stort, og når politikerne heller vil satse på trafikken over Storebælt, så tror jeg heller ikke, det er en god idé at forsøge sig med en flyrute, mener Niels Sundberg. 

Sun-Air satser altså også fremover på udenrigsruter fra Billund, Aarhus og Aalborg og har investeret i tre nye Dornier 328-jetfly.  I løbet af foråret vil selskabet offentliggøre nye ruter. 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip