Sundhed: Dette er den bedste kost for din hud

17/11/2013 09:01

Aller Media

Nyheder

Mest læste i dag

Det, du putter i munden, har lige så stor en betydning som det, du smører i ansigtet og på kroppen, når du gerne vil give din hud de bedste betingelser. Det forklarer dermatolog og forfatter Jessica Wu til sundhedssitet Prevention.com.

- Det, du spiser, kan påvirke din hormonbalance, udløse akne og skabe eller mindske inflammationer, hvilket er forbundet med hudens aldring, det siger Jessica Wu til Prevention.com.   

Se makeuptricket, der får dig til at se yngre ud, på Femina.dk

Dette skal du spise

Her er ifølge Prevention.com og Jessica Wu seks typer fødevarer, du bør spise og dermed begave din hud med, fordi forskning har vist, at de gavner den.

Olivenolie

I en nyere undersøgelse fra 2012, der blev offentliggjort i tidsskriftet PLOS ONE, fandt man ud af blandt 1.264 kvinder, at de, der indtog lige over to teskefulde olivenolie hver dag, havde 31 procent færre alderstegn end dem, der kun spiste en enkelt teskefuld af olien. Olivenolie slog andre olier i testen, bl.a. solsikkeolie og peanutolie, pga. dens høje indhold af enkeltumættede fedtsyrer.

Bønner og kikærter

Et koreansk forskerhold har tidligere fundet ud af, at en række deltagere i en af deres undersøgelse, som fulgte en lav-glykæmisk diæt i ti uger, fik færre bumser – både store og små. Bønner og kikærter har et lavt glykæmisk indeks og er rige på proteiner og fibre. 

Få fem super effektive råd mod tør hud på Femina.dk

Sardiner

Fede fisk er særligt rige på omega 3-fedtsyrer, og disse virker anti-inflammatoriske på huden og kan modvirke udbrud af bumser. Sardiner har især et højt indhold af fedtsyrerne og blot 100 gram af denne fisk giver dig 1,5 gram omega 3, forklarer Jessica Wu.

Grøn te

En undersøgelse fra 2011 i tidsskriftet Journal of Nutrition viste, at deltagere, der drak en drik, der indeholdt polyfenoler (antioxidanter, red.) fra grøn te hver dag i 12 uger, havde hud, der var mere elastisk og glat og en fjerdedel mindre solskadet efter udsættelse for UV-stråler, end kontrolgruppen.

Grønkål

Grønkål er en fantastisk kilde til næringsstoffer, som bekæmper de frie radikaler i kroppen, som bliver skabt af UV-stråler. Det fastslår en undersøgelse, der tidligere er blevet offentliggjort i tidsskriftet Clinics in Dermatology.    

Gule og grønne grøntsager

En undersøgelse fra British Journal of Nutrition viste, at deltagere, der spiste op til 250 gram gule og grønne grøntsager hver dag, havde færre rynker især i øjenområdet, sammenlignet med dem, der kun spiste omkring 69 gram om dagen. Ifølge Jessica Wu skyldes det sandsynligvis det høje indhold af antioxidanter i disse grøntsager. 

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media