Sundhed og indvandring optager flest vælgere

15/03/2015 07:31

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Trods massiv dækning i pressen er det hverken terror eller dagpenge, der betyder mest, når de danske vælgere skal sætte deres kryds. Det er i stedet sundhed og indvandring. Det viser en ny måling, Voxmeter har lavet for Ritzau.

Med højest seks måneder til at danskerne skal til stemmeurnerne ved folketingsvalget, har Voxmeter spurgt, hvilke emner der er vigtigst for, hvor vælgerne sætter deres kryds.

1000 adspurgte har i målingen fået mulighed for at vælge tre emner, der får mest betydning for, hvor deres kryds skal sættes. Næsten fire ud af 10 siger, at emnerne sundhed og indvandring - eller begge dele - er vigtige for, hvem de stemmer på.

Derudover siger mere end hver fjerde af vælgerne, at de er optaget af arbejdspladser. Emner som klima, uddannelse og økonomisk vækst er noget, cirka hver femte vælger synes, er vigtigt, for hvem man stemmer på.

Trods et terrorangreb i København for en måned siden, en militær konflikt med Islamisk Stat og ballade om regeringens dagpengereform viser målingen, at emner som terror, udenrigspolitik og dagpenge er i de færrest vælgeres tanker, når krydset skal sættes.

Hos den gruppe af de adspurgte, der endnu ikke har besluttet, hvilket parti de skal sætte deres kryds ved - de såkaldte tvivlere - ser resultatet anderledes ud.

Her er interessen koncentreret omkring sundhed, som er vigtigt for, hvor 42 procent af tvivlernes stemmer ender.

Et andet emne, som også er særligt interessant for tvivlerne, er uddannelse. Næsten hver tredje tvivler er optaget af, hvad politikerne beslutter for folkeskolen, erhvervsuddannelser, gymnasier og universiteter.

Målingen baserer sig på svar fra 1000 personer i et spørgeskema over internettet.

/ritzau/