Sundhed: Pebermynte gavner dit helbred

Slikstokke, pebermyntepastiller og pebermyntekonfekt. Der er faktisk en del anvendelsesmuligheder for pebermynteolie i denne søde juletid.

Men også for helbredet kan det være rigtigt godt at have pebermynteolie klar i dit medicinskab.

Huffingtonpost.com har samlet forskellige nyttige formål, som forskning har vist, at den velduftende olie tjener for din sundhed og dit velvære, her er et udvalg:

Fem vaner du skal ændre, hvis du vil leve længere, se dem på Femina.dk

1) Hjælper mod irritabel tyktarm

Hvis du er en af de mange, der lider af en irritabel tyktarm, så kan juletiden med sin fede og krydrede mad sikkert være en udfordring. En italiensk undersøgelse fra 2007 viste at 75 procent af deltagerne oplevede markant færre symptomer efter at have indtaget pebermynteoliekapsler i en måned. Blandt de deltagere, der indtog placebomedicin, oplevede 38 procent en forbedring. 

I 2011 slog australske forskere fast, at pebermynte kan aktivere en anti-smertekanal i tarmen, hvilket kan forklare bedringen i symptomerne.

2) Gør dig mindre sulten

Pebermynteolie kan tilsyneladende tage en del af din appetit. En undersøgelse fra Wheeling Jesuit University i West Virginia viste, at folk, der lugtede til pebermynteolie hver anden time dagen igennem, meldte om mindre sultfølelse. Og de deltagere, der fulgte forskrifterne med at dufte til pebermynteolie, spiste desuden i gennemsnit 2800 færre kalorier om ugen.

Her er de overraskende madvarer, der kan lette dine smerter, se dem på Soendag.dk

3) Giver dig ny energi

En anden undersøgelse fra Wheeling Jesuit University i West Virginia af samme forskerhold har desuden vist, at du vil føle dig mere opmærksom, mere motiveret og yde bedre, hvis du lugter til pebermynteolie lige inde, du skal udføre en opgave.

4) Letter din hovedpine

Hvis du lider af spændingshovedpine, så kan pebermynteolien måske lette dine smerter. En tidligere undersøgelse fra Christian-Albrechts-Universität i Kiel har vist, at hvis du gnider lidt pebermynteolie på din pande og i dine tindinger, så vil det lette din hovedpine lige så effektivt som håndkøbsmidler med parcetamol efter 15 minutter.

Lisbeth Madsen, NewsDesk   Aller Media

 

Dagens Gossip