Sundheds-it er langt fra mål

Selvom Danmark i en ny undersøgelse ender blandt verdens bedste i brugen af it i behandlingen på sygehusene, så er vi stadig langt fra mål, ifølge paraplyorganisationen Danske Patienter.

- På selve sygehusene er det ikke overraskende, at det efter mange års indsats er blevet bedre. Og jeg vil ikke være en lyseslukker. Men det her ændrer bare ikke ved, at problemerne ligger et andet sted, når det gælder brugen af it i sundhedsvæsnet i det daglige, siger Lars Engberg, formand for Danske Patienter.

Han peger blandt andet på behandlingen af de mange kronisk syge danskere, der fylder stadigt mere i patientlandskabet.

- Behandlingen af dem foregår i lige så stor grad udenfor sygehuset og i eget hjem, og her svigter teknologien fortsat. Det store problem er, at der mangler sammenhæng i behandlingen via it fra sygehus til praktiserende læge og patientens hjem, siger han.

For det stigende antal patienter, som selv kan skabe sammenhæng i behandlingen af deres egen sygdom, er problemet ikke så stort.

- Men det er der jo fortsat rigtigt mange, der ikke magter, så fremgangen på hospitalerne må ikke blive en sovepude. Vi har stadig meget store udfordringer med it i sundhedsvæsnet, som det ikke kan gå hurtigt nok med at få løst, siger Engberg.

Også Lægeforeningen mener, der er lang vej igen uanset danske sygehuses nye internationale placering.

- Det betyder ikke, at vi er i mål. Næste udfordring bliver at sikre, at it-løsninger effektivt understøtter lægers og andre sundhedsprofessionelles arbejde, så behandlingerne bliver bedre og mere sikre for patienterne, siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen.

Han efterlyser, at sundheds-it kan bruges mere effektivt til at træffe de rigtige beslutninger om behandling og pleje med fokus på brugervenlige, hurtige og velintegrerede løsninger.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip