Sundhedsarbejder fra Texas er isoleret på krydstogtskib

En sundhedsarbejder på ferie er blevet isoleret på et krydstogtskib af frygt for ebola. Sundhedsarbejderen har måske haft kontakt til prøver fra den første patient, som blev diagnosticeret med ebola i USA, selv om der ikke er nogen symptomer på sygdommen.

Det oplyser det amerikanske udenrigsministerium fredag.

Hospitalsarbejderen fra Texas Health Presbyterian Hospital, har ikke været i direkte kontakt med den nu afdøde ebolapatient Thomas Eric Duncan, men der er frygt for, at personen var i berøring med kropsvæsker fra prøver for 19 dage siden.

Personen tog af sted på et krydstogtskib fra Galveston i Texas søndag, siger en talskvinde for udenrigsministeriet, Jen Psaki.

- Vi arbejder nu sammen med det selskab, der har organiseret krydstogtet, om at få skibet hjem under de største sikkerhedsforanstaltninger, siger Psaki.

To sygeplejersker er blevet smittet i Texas, da de plejede den døende liberiske patient.

Præsident Barack Obama overvejer at udnævne en ebola-tsar, som skal koordinere kampen mod det dødsensfarlige virus i USA. Det sker efter, at der har været rejst kritik på flere områder af Obama-administrationens håndtering af krisen.

- Det ville måske være passende, hvis jeg udpegede endnu en person, som kan overvåge de samlede bestræbelser på at få inddæmmet ebola, siger Obama.

Men den amerikanske præsident mener, at det ikke vil hjælpe noget i kampen mod ebola at lukke landets grænser for besøgende fra de tre vestafrikanske lande, der er hårdest ramt af ebolaudbruddet.

Han sagde torsdag på et pressemøde, at det er langt mere effektivt at indføre feberskanninger i lufthavnene, som flere store lufthavne allerede har gjort.

- Jeg har principielt ikke noget imod et indrejseforbud, hvis det er det, der bedst sikrer det amerikanske folk. Men vi ender måske med at blive mere usikre på, hvem der er smittet, sagde den amerikanske præsident.

I Afrika har flere end 4500 mennesker mistet livet som følge af det værste ebolaudbrud nogensinde, oplyser Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip