Sundhedsarbejder i Skotland smittet med ebola

På et hospital i den skotske by Glasgow er en kvindelig sundhedsarbejder, som for nylig er vendt hjem fra Vestafrika, blevet diagnosticeret med ebola.

En talsmand for de skotske myndigheder siger, at sundhedsarbejderen, som har været i Sierra Leone, er blevet smittet med sygdommen og vil blive overført til specialister i en topisoleret hospitalsafdeling i London hurtigst muligt.

Kvinden menes kun at have haft kontakt til en enkelt person i Glasgow.

Patienten vendte tilbage til Skotland via Casablanca og Heathrow-lufthavnen i London og ankom til Glasgow lufthavn natten til mandag. Hun blev indlagt på hospitalet tidligt mandag og blev straks anbragt i isolation.

- Alle de mulige kontakter, som patienten har haft med andre, er ved at blive kortlagt, og de pågældende personer vil alle blive kontaktet og nøje overvåget.

- Der er dog lav risiko for smitte, da sygdommen er i den tidligste fase hos patienten, siger den skotske førsteminister, Nicola Sturgeon.

- Skotland har forberedt sig godt på en situation som denne lige siden det første udbrud af sygdommen i Vestafrika, siger hun.

Antallet af mennesker, der er smittet med ebola i Vestafrika, er nået op på over 20.000, siger Verdensundhedsorganisationen, WHO.

Mindst 7842 er døde under epidemien, siger WHO.

I Sierra Leone, Liberia og Guinea - de tre hårdest ramte lande - er i alt 20.081 smittet, siger WHO i en erklæring.

Det hårdest ramte land er Sierra Leone.

USA og EU har givet grønt lys til en ny ebolatest, som er udviklet af det schweiziske firma Roche. Den ny test vil kunne give svar på kun tre timer.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip