Sundhedsforsker med chokerende nyhed: Undgå altid disse populære fødevarer

Skrevet af Emil Martesen

29/09/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En sundhedsforsker har bragt en chokerende nyhed, der omhandler hvilke populære fødevarer man altid bør undgå.

Dagens topnyheder

Tarmsunhedsforskeren har efterladt folk i fuldstændig chok, efter han har afsløret, hvorfor han altid ungår visse fødevarer. 

Tendenserne er meget forskellige med hvilke fødevarer vi hver især undgår, men eksperten har nu opfordret folk til at følge hans råd, når de handler i supermarkedet eller spiser ude. 

Eksperten, som også er kendt fra den populære platform TikTok, beretter om at det er disse fødevarer, som med højest sandsynlighed vil give madforgiftning. 

Enhver som har været uheldig at opleve madforgiftning på egen krop, kan oplyse hvor forfærdeligt det er. 

Tarmsunhedsforskeren deler desuden at madforgiftning øger risikoen for langsigtede tarmsunhedsproblemer. 

Øverst på listen af forbudte fødevarer er østers, og hvorfor han undgår østers skyldes, at det er filterfødere så de opfanger alt i vandet, inklusive bakterier. 

Derudover advarer han imod at købe nedsat sushi, da de fleste fisk, der bruges til at lave sushi, faktisk er frosset for at dræbe parasitterne og bakterierne, men det forsvinder hurtigt, når det først er tilberedt. Derfor bør det hele spises på samme dag. 

Dertil fraråder eksperten imod at købe posesalater i supermarkedet. 

Her udtaler han til det britiske medie The Mirror:

Grunden til, at disse forvaskede, færdigpakkede salater er så risikable, er, fordi der er så mange potentielle krydskontamineringspunkter, og indersiden af poserne er altid fugtig, og det er et perfekt miljø for bakterier til at sprede sig. 

Det var også chokerende brugere, som strømmede til kommentarsporet på ekspertens video.