Sundhedsmedarbejder undersøges for ebola i Hvidovre

En person er blevet indlagt på Hvidovre Hospital til observation med mistanke om ebola.

Der er tale om en medarbejder fra Læger uden Grænser, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

- Den pågældende har været udsendt for Læger uden Grænser til Vestafrika i forbindelse med det seneste udbrud af ebola. Efter at have forladt landet har den pågældende person overvåget sin temperatur og monitoreret sin helbredsmæssige tilstand, skriver organisationen.

- Efter at have konstateret en svag temperaturstigning er Sundhedsstyrelsen og Hvidovre Hospital blevet underrettet, og beredskabsplanerne er efterfølgende blevet iværksat, lyder det videre.

Læger uden Grænser understreger, at en temperaturstigning ikke er et unikt symptom på ebola, hvorfor det sagtens kan vise sig, at personen ikke er smittet.

På Hvidovre Hospital bekræfter vicedirektør Peder C. Mogensen, at undersøgelserne er i gang.

- Vedkommende har været i et ebola-område i Vestafrika og har feber. Men jeg vil ikke sige noget, der kan identificere personen, siger han til Ritzau.

- Nu vil vi hurtigst muligt få enten be- eller afkræftet, om personen er smittet. Det tager cirka seks timer fra nu af, siger vicedirektøren kort før klokken 13.

Hvis personen er smittet, vil det være det første bekræftede tilfælde af ebola i Danmark.

Peder C. Mogensen fortæller, at Hvidovre Hospital er fuldt ud forberedt til at modtage og behandle ebola-patienter.

- Patienten bliver behandlet på samme måde, som hvis personen havde ebola. Det vil sige isolation og beskyttelsesdragt til personalet, siger vicedirektøren.

En række vestafrikanske lande er for øjeblikket ramt af det værste ebola-udbrud nogensinde, og omkring 4500 er omkommet som følge af virussen.

Der har ligeledes været bekræftede tilfælde af ebola i blandt andet USA, Spanien og Norge, efter at folk er vendt hjem fra de ramte lande i Afrika.

/ritzau/

 

Dagens Gossip