Sundhedsstyrelse advarer: Stadig farlige D-vitaminer i omløb

Sundhedsstyrelsen advarer om, at der stadig er flasker med farlige D-vitamindråber i omløb. Dråberne, der har et alt for højt indhold af D-vitamin, kan gøre børn alvorligt syge.

Det er økologiske D-vitamindråber i rapsolie fra Inno Pharma, der er farlige, og som stadig er i omløb.

- Forældre, som giver disse dråber til deres barn, skal straks stoppe med det. Børn, der har fået dråberne, skal have taget blodprøver via egen læge og henvises til børneafdeling, advarer Sundhedsstyrelsen i en beredskabsmeddelelse.

Det sker, efter at 150 børn i alderen 0-2 år i sidste uge er blevet undersøgt, fordi de havde fået D-vitamindråber af mærket Inno Pharma.

Firmaet Inno Pharma trak 21. juli produktet vitamin D3-dråber tilbage, fordi der var fundet et indhold af D-vitamin, der var 75 gange for højt og dermed farligt.

Nu oplyser sundhedsstyrelsen, at der stadig er farlige flasker i omløb.

Det har ikke været muligt at finde ud af, hvor mange af de farlige produkter, der stadig er i omløb, hvorvidt de står på hylderne i butikkerne, eller om de er hjemme hos forbrugerne.

Det er vigtigt, at børn i alderen 0-2 år for tilskud af D-vitamin, da det hjælper kroppen med at optage kalk og er nødvendigt for knogler og muskler, oplyser Sundhedsstyrelsen på deres hjemmeside.

Forældre kan roligt fortsætte med, at give børnene de andre mærker af D vitamin dråber, skriver Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer til, at man viderebringer oplysningen om det farlige produkt til personer, der kunne finde på at bruge det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip