Forside Nyheder Sundt slik findes! Sådan laver du proteinrige figenstænger selv

Sundt slik findes! Sådan laver du proteinrige figenstænger selv

Sommer

Lige nu læser andre

Disse figenstænger passer perfekt som det søde indslag i madpakken eller, når der er brug for lidt hurtig energi om eftermiddagen.

Figenstængerne kan bikses sammen på få minutter, kræver hverken blender eller andet specialudstyr og indeholder kun 3 ingredienser (okay 4 ingredienser, hvis havsalt altså tæller med). Den proteinrige ingrediens i stængerne er hampefrø. Hampefrø har en imponerende næringsprofil og kan bl.a. bryste sig af et proteinindhold på hele 30g pr. 100g samt en god portion omega 3 fedtsyrer.

Til 8 små barer – eller mange små kugler
200g bløde tørrede figner
100g udstenede bløde dadler – gerne Medjool dadler
100g afskallede hampefrø
¼-½ tsk. havsalt

Læs også

Klip den hårde stilk af de tørrede figner og smid den ud. Klip figenkødet i mindre bidder.


Ælt de udstenede dadler sammen med figenstykkerne.

Når frugtmassen er samlet, tilsættes hampefrø og havsalt. Ælt ingredienserne godt sammen.


Pres den færdigæltede ’dej’ ned i et lille bagepapirsbeklædt fad.

Tag bagepapiret op og skær figenmassen i passende barer.

Opbevar barerne på køl i en lukket beholder, hvor holdbarheden vil være et par uger.

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Læs også

Fandt du artiklen spændende? Del den her Del artiklen: