Superliga-rettighederne er på plads frem til 2021

Danske fodboldfans ved nu, hvor de kan se Superligaen på tv fra 2015 og seks år frem.

MTG og SBS Discovery Media kunne torsdag meddele, at de har sikret sig tv-rettighederne til Superligaen fra 2015 og frem til sæsonen 2020/21.

Sammen med Canal9 har MTG, som omfatter kanalerne TV3, TV3+, TV3 Puls, TV3 Sport1 og TV3 Sport2, allerede tv-rettighederne til Superligaen i dag, mens SBS, som blandt andet tæller Kanal 5 og 6'eren, bliver ny aktør i Danmarks bedste fodboldrække.

Hos SBS glæder man sig over de nyerhvervede rettigheder.

- Vi vil have Danmarks stærkeste kommercielle tv-kanaler. Derfor er jeg glad for, at vi nu også kan tilbyde vores seere den bedste danske fodboldrække. Vi står utrolig stærkt, siger Christian Kemp, administrerende direktør for SBS Discovery Media, i en pressemeddelelse.

- Rettigheden til Superligaen, kombineret med vores eksisterende rettigheder til alle europæiske kvalifikationskampe frem mod EM 2016 og VM 2018, inklusiv alle det danske landsholds kampe, engelsk og spansk topfodbold og vores nylige opkøb af Eurosport taler for sig selv, siger han.

Canal9 er dermed ude af superliga-billedet efter sæsonen 2014/15. Siden 2009 har Canal9 haft superliga-rettigheder.

I den nye aftale har MTG retten til at vælge 1., 3., 4. og 6. kamp i hver spillerunde, mens SBS kan vælge 2. og 5. kamp i hver spillerunde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip