Superligaens bombere står foran stor test i udlandet

Nicklas Bendtner er klubløs, og Brøndbys Simon Makienok skal giftes dagen før fodboldlandsholdets første EM-kvalifikationskamp mod Armenien 7. september.

De seneste dage er der skrevet meget om de angribere, landstræner Morten Olsen ikke udtager til den vigtige opgave.

Derfor ser Morten Olsen frem til sæsonstarten i hollandsk og fransk fodbold denne weekend. For med landstræner-briller er de to ligaer blevet ekstra spændende at følge i denne sæson.

Superligaens topscorer fra sidste sæson, Thomas Dalgaard, er skiftet fra Viborg til Heerenveen i Holland, mens Randers-topscorer Ronnie Schwartz er smuttet til franske Guingamp.

- Jeg håber, at de vænner sig hurtigt til deres nye klubber og til en ny liga. Nu skal de begge ud og bevise sig igen. De skal vise, at de kan tage skridtet videre fra Superligaen.

- Intensitetsmæssigt og kvalitetsmæssigt bliver den franske og hollandske liga noget helt andet for dem, og vi kigger selvfølgelig på, hvordan de kommer til at håndtere det, siger Morten Olsen.

Hverken Thomas Dalgaard eller Ronnie Schwartz er noteret for A-landskampe.

- Indtil videre har vi kun vurderet dem i Superligaen, og så har det handlet om at relatere dem fra superliganiveau til landsholdsniveau. Kan de klare den overgang eller ej? Nu kan vi vurdere dem fra en udenlandsk liga, og det bliver spændende.

- Hvis de kan klare sig godt i henholdsvis Holland og Frankrig, er det måske et tegn på, at de er klar til at tage det næste skridt, lyder det fra Morten Olsen.

Thomas Dalgaard endte sidste sæson som Superligaens topscorer med 18 mål. Til Heerenveens hjemmeside har angriberen udtalt, at han håber på at score over 20 mål i denne sæson.

- Det ville være fremragende, hvis han gjorde det. Den hollandske turnering er en offensiv en af slagsen. Der bliver spillet fremadrettet og mere åbent fodbold sammenlignet med andre ligaer, så angriberne scorer en del mål i Æresdivisionen. Men lad os nu se.

- Det er først og fremmest strålende, at Thomas er kommet til en traditionsklub i Holland, og Heerenveen er kendt for at spille god fodbold. Nu bliver det spændende at se, om han kan tage det næste skridt.

- Thomas er en targetman, og sådan en type passer umiddelbart godt til klubben, siger landstræneren.

For Ronnie Schwartz, der scorede 15 superligamål i sidste sæson, handler det i fransk fodbold om at vænne sig til en langt mere fysisk stærk liga end Superligaen, mener Morten Olsen.

- Det er mod de gode modstandere, at vi måler spillerne. Når de får mindre tid og mindre plads. Det bliver udfordringen for Ronnie i fransk fodbold sammenlignet med Superligaen.

- Vi har fulgt ham i Superligaen og nogle europæiske kampe for Randers, men nu kommer der en ny målestok, og det er en fordel for os alle, siger Morten Olsen.

Landsholdets næste opgave er testkampen mod Tyrkiet 3. september i Odense, og fire dage senere gælder det Armenien i Parken i EM-kvalifikationen.

Thomas Dalgaard kan få ligadebut i hjemmekampen mod FC Dordrecht med start klokken 18.30. Klokken 21 kan Ronnie Schwartz få ligadebut i hjemmekampen mod Saint-Etienne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip