Superstjerne er klar til at ofre sig for Contador

Rygterne siger, at Peter Sagan er utilfreds med tilværelsen på Tinkoff-Saxo, hvor han ofte må finde sig i en birolle ved siden af Alberto Contador.

Men superstjernen erklærer sig klar til at sætte sit eget ego i baggrunden og kæmpe for sin holdkaptajn, når Tour de France begynder på lørdag.

- Alle ved, at det vigtigste i Touren er den gule trøje. For mig er det også en god oplevelse at være på et hold, der kæmper for den samlede sejr, siger Peter Sagan.

Den stærke slovak har de sidste tre år i træk vundet den grønne pointtrøje i Tour de France, men han er klar over, at det kan blive svært at tage fjerde sejr på stribe, når han samtidig skal stille sig i Contadors tjeneste.

- Ja, det kan godt være, det blive sværere i år, men nu må vi se det hele an. Måske kan jeg køre for etapesejre engang imellem. Vi tager det dag for dag, siger Peter Sagan.

Holdejer Oleg Tinkov har flere gange i løbet af foråret ytret sin utilfredshed med den dyre mand, som i Tinkovs øjne ikke har leveret nok sejre for sin høje løn.

Sagan er blevet beskrevet som en lettere isoleret skikkelse på holdet, men to dage før cykelsæsonens højdepunkt anstrenger han sig for at give et andet indtryk.

- Jeg føler mig ikke alene. Jeg er en del af holdet, der kører for Alberto, og vi ser stærke ud. Vi kan få et rigtig godt Tour de France, siger Peter Sagan.

Han kommer til Touren i fin form efter at have vundet to etaper og pointtrøjen i Schweiz Rundt - en præstation, der blev fulgt op af den slovakiske mesterskabstitel både i enkeltstart og linjeløb.

/ritzau/

.

Dagens Gossip