Superstjernen Newton nedtoner racedebat før Super Bowl

Carolina Panthers' sorte quarterback, Cam Newton, nedtoner betydningen af at være den kun sjette startende quarterback i en Super Bowl, der ikke er hvid.

- Jeg synes, vi begrænser os selv, når vi omtaler os selv som sorte, hvide eller andet. Jeg vil ikke tale mere om, at jeg er en sort quarterback, for den her kamp er større end at være sort, hvid eller grøn, siger Newton ifølge nyhedsbureauet AFP.

Cam Newton er den største stjerne i årets NFL, hvor han efter alt at dømme bliver kåret som den mest værdifulde spiller, MVP, lørdag.

Debatten om Newton har dog også handlet om andet end hans spil. Flere gange har han sat sig selv i centrum med hoverende jubelscener eller nedladende kommentarer. Blandt andet har flere trænere langet ud efter Newtons attitude.

- Det må de bare vænne sig til, for jeg har ikke tænkt mig at ændre mig, har flere gange i år været Newtons svar til kritikerne.

Forrige uge startede Newton igen en gammel debat i NFL om kulør og race, da han antydede, at hans kritikere provokeres af hans farve mere end hans facon.

- Jeg er en afrikansk-amerikansk quarterback, der skræmmer folk, fordi de ikke har set noget eller nogen, de kan sammenligne mig med, sagde Newton.

Den kommentar var dog ikke ment som et indlæg i en racedebat, siger Newton, der ifølge ham selv nødigt omtaler sig som en "sort quarterback".

- Du spørger mig om at være sort, men jeg er større end det. Når jeg taler med børn eller forældre og sportsudøvere, kigger de på min historie, ikke på min hudfarve, siger Newton.

/ritzau/

 

Dagens Gossip