Supertyfon rammer Filippinerne

En såkaldt supertyfon rammer søndag middag dansk tid det nordlige Filippinerne, og har fået flere tusinde mennesker til at flygte af frygt for, at tyfonen vil forårsage store skader.

Noul, som tyfonen er blevet døbt, har ifølge ABC News taget til i styrke og rammer Filippinerne med en vindstyrke på 185 kilometer i timen. Tyfonen har tidligere været oppe på 220 kilometer i timen.

I Taiwan, som også ligger i tyfonens formodede bane, har man advaret skibe i landets farvande, og myndighederne har evakueret 1000 turister fra en ø på den sydøstlige kyst.

2000 mennesker er blevet evakueret i den filippinske provins Cagayan, og de er blevet sendt til et mere højtliggende område af frygt for, at der følger tsunami, jordskred og stormflod med tyfonen.

- Dette er en meget farlig storm. Det er den kraftigste storm vi hidtil har set i år, siger Rene Paciente, som er leder for det maritime vejrcenter i Filippinerne.

Chefen for hjemmeværnet i Filippinerne, Alexander Pama, fortæller, at med risikoen for en flodbølge på op til to meter, så tør man ikke tage nogen chancer.

- Mens vi taler, er vores tropper i gang med at evakuere, og det samme er politiet ude i deres respektive kredse, fortæller han.

Myndighederne har stoppet alt færgedrift i de områder, tyfonen formodes at ramme, og flere flyafgange er også aflyst.

Tropiske orkaner, tyfoner eller cykloner er navne for det samme vejrfænomen, som medfører voldsom regn og meget kraftige vinde.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip