Sur Brian Holm undrer sig: Vi så usædvanlig dumme ud

Mark Cavendish missede etapesejren i en spurt, der ellers lå lige til højrepedalen. Tony Martin gik glip af den gule trøje, fordi han sov, da Fabian Cancellara satte fart.

Det meste gik galt for Etixx-Quick-Step på søndagens Tour-etape, og sportsdirektør Brian Holm er stærkt utilfreds med sine toprytteres kørsel på de afsluttende meter.

Adspurgt om man kan kalde etapens udgang for en dobbelt dukkert, siger han:

- Det er diplomatisk formuleret. Det er et mysterium for mig, hvad der gik galt de sidste 500 meter. Jeg forstår det simpelthen ikke. Det må jeg snakke med dem om. Det så meget mystisk ud, hvad de lavede.

- Der sad 25 mand, og seks af dem var vores. Tinkoff-Saxo kørte godt og tog føringer. Det passede os glimrende. Lotto sad bare og ventede og fik os til at se usædvanlig dumme ud på de sidste 500 meter, siger Brian Holm.

Lotto Soudals André Greipel vandt spurten, da han overhalede Cavendish på de sidste meter.

Englænderen har 25 etapesejre i Tour de France på sit cv, men her fik han timet sin spurt forkert.

- Det var jo ikke 198 mand, der kom hjem samtidig. Det var ligesom en træningsspurt i Klampenborg. Og så valgte Cavendish at starte 500 meter fra mål med Greipel på hjul. Jeg ved ikke, om han troede, han havde fået overnaturlige kræfter, siger Holm.

Også Tony Martin fik det glatte lag. Han havde ét sekunds forspring til Cancellara før etapen og skulle bare sørge for at holde schweizeren bag sig - eller undgå, at Cancellara fik bonussekunder.

Begge dele mislykkedes.

- Hvorfor Tony Martin ikke sad lige i Cancellaras hjul, forstår man heller ikke. Når han er et sekund efter, skal man jo ikke slippe hans cykel, lyder det fra Brian Holm.

Tony Martin er - ligesom efter 1. etape - på andenpladsen i den samlede stilling. Han er nu tre sekunder efter Cancellara.

/ritzau/

 

Dagens Gossip