Surfer bidt af haj: Kæmpede sig fri med knytnæveslag

Skrevet af admin

08/02/2014

Mest læste i dag

En surfer slap heldigt fra et hajangreb i New Zealand, da dyret bed sig fast i hans ben.

Den 28-årige mand sad på sit surfbræt cirka 50 meter fra kysten ved Porpoise Bay på Sydøen, da en haj kom op fra dybet og satte tænderne i hans ben. Det lykkedes manden at rive sig fri ved hjælp af knytnæveslag.

- Han kæmpede lidt, og så slog han hajen, og den lod ham være, siger Nick Smart, som var ude at surfe med den 28-årige mand.

Han fik tre bidemærker i benet, men kunne selv svømme ind til stranden, hvor han ventede i omkring 40 minutter på en ambulance.

- Han var helt sikkert i smerter, men han klarede det ret godt, siger surfer-kammeraten.

Det er det andet hajangreb ud for kysten i det sydlige New Zealand inden for få uger.

I januar blev en ung newzealænder angrebet af en haj, da han fiskede med spyd. Han forsvarede sig med en kniv, inden han svømmede ind på land.

I sin bil havde han en førstehjælpskasse, og han syede sig selv med et par sting. Bagefter to han til den nærmeste pub for at få en øl.

I februar sidste år blev en midaldrende mand dræbt af en haj ved en strand i det nordlige New Zealand. Politiet skød og dræbte hajen, da de forsøgte at redde manden fra dyrets dødbringende gab.

Dødbringende hajangreb er relativt sjældne ved strandene omkring New Zealand. Siden 1837, hvor man begyndte at føre regnskab over de fatale episoder, har 14 mennesker mistet livet, fortalte en lokal hajekspert i forbindelse med den tragiske hændelse.

/ritzau/