Surfingforbund håber på dansk OL-deltagelse i 2020

Surfing blev onsdag optaget på det olympiske program ved OL om fire år i Tokyo.

20 mænd og 20 kvinder stiller op i konkurrencerne i paddlesurf - den eneste surfingdisciplin, der er blevet optaget - og der er håb om, at Danmark kan være repræsenteret.

Det siger Jakob Færch, der er formand for Dansk Surf og Rafting Forbund.

- Det er ikke afgjort, hvordan pladserne bliver fordelt. Men hvis fire-fem pladser bliver dedikeret til Europa, så har vi et håb om, vi er i spil til at tage en. Så målet om fire år er at få en deltager, men det er nok ikke realistisk med en medalje.

- Vi er ikke i top overhovedet, men på europæisk plan har vi nogle, der nærmer sig semifinalepladser i turneringer. Vi har blandt andet Christoffer Hartkopp, som er bosat i Portugal, der har dedikeret sig til at blive professionel surfer i udlandet, siger Jakob Færch.

- Australien og USA er de bedste i verden, men der er også europæere, som kan være med på højeste niveau, tilføjer han.

Dansk Surf og Rafting Forbund tæller cirka 2300 medlemmer. 60-80 er eliteudøvere, heraf er cirka 10 af dem surfere, oplyser formanden.

Forbundet er ikke støttet af Danmarks Idrætsforbund (DIF), hvorfor en stor del af elitesurfernes udgifter er egenbetaling. Jakob Færch håber, at det bliver lettere at få støtte efter OL-optagelsen.

- Hvis man skal blive en god elitesurfer, kræver det også, at man kan træne i udlandet, og det er der en række udgifter til.

- OL er et mere håndgribeligt argument for, at sporten skal have støtte. Det gælder både i Danmark og i andre lande, hvor sporten ikke har været prioriteret af de olympiske komitéer eller i Danmarks tilfælde DIF.

- De fleste kommuner støtter i dag ikke via deres elitepuljer sportsgrene, der ikke er på OL-programmet eller medlem af DIF, siger Jakob Færch.

Skateboard, sportsklatring, karate samt baseball-softball blev også onsdag optaget som olympiske discipliner ved legene i Tokyo.

/ritzau/

 

Dagens Gossip