Suspekt: Her er vores irriterende små vaner

De er vokset op sammen på den københavnske vestegn og har trukket de samme miniput-fodboldtrøjer over hovedet. I 18 år har de også udgjort rapgruppen Suspekt.

Emil Simonsen, Andreas Bai Duelund og Rune Rask kender hinanden virkelig godt, og hemmeligheden til, at de i så mange år har kunnet holde sammen i gruppen, er relativ simpel.

- Vi er venner, før vi er musikere, siger Rune Rask og bliver suppleret af Emil Simonsen, der også går under navnet Orgi-E.

- Ingen af os er vokset op med en bror, men vi er vokset op med hinanden, så på den måde er vi blevet brødre, forklarer han.

- Vi er så heldige, at vi kan køre en forretning sammen, selv om vi er venner. Der er mange, der går fra hinanden, fordi der kommer penge imellem venner, men vi elsker hinanden, og det har vi gjort, siden vi var børn, slår Andreas Bai Duelund fast.

Men når man har arbejdet sammen i 18 år, og desuden bruger en stor del af sin fritid sammen, så er der også små, irriterende vaner, som de andre har, som man bliver nødt til at acceptere, fortæller gruppen, der gerne vil udpege hinandens dårlige vaner.

- Rune sover meget, meget tilfældigt. Han sover på fuldstændig anderledes tidspunkter end alle andre mennesker, siger Emil Simonsen.

- Nogle gange står jeg op klokken fem om morgenen, og nogle gange står jeg op klokken fem om eftermiddagen. Det er da meget normalt, siger Rune Rask, der straks peger på Andreas Bais Duelunds manglende lyst til at drikke øl før koncerter, som noget irriterende.

- Det er, fordi på et af vores sidste jobs, følte jeg, at jeg havde fået et glas rødvin for meget, så jeg snøvlede lidt i to numre, og det kan jeg ikke have på mig. Vi er jo professionelle, og hvis folk betaler penge for at se os, så skal det være perfekt, forklarer Andreas Bai Duelund undskyldende og fortsætter:

- Det værste ved Emil er nok, at når vi andre sidder i tourbussen, så kommer han slentrende ti minutter for sent, siger han, inden han bliver afbrudt.

- Han kommer for sent med en kop kaffe i hånden, som han har købt på vejen til sig selv, supplerer Rune Rask. Og der er fuldstændigt hold i de venskabelige anklager, erkender Emil Simonsen.

Suspekt spiller lørdag nat på Roskilde Festivalen, når de klokken halv to lukker Orange Scene.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip