Suspenderet badmintonstjerne håber på OL i 2016

Den malaysiske badmintonstjerne Lee Chong Wei, som i øjeblikket er suspenderet af det internationale badmintonforbund (BWF) på grund af en dopingsag, håber på at kunne deltage ved OL i 2016.

- Forhåbentlig vil dette være overstået snart. Jeg venter på positive nyheder. Den olympiske kvalifikation begynder 1. maj, og jeg håber på at være renset til den tid, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP til avisen Star i sit hjemland.

BWF har ifølge AFP meddelt, at høringen i sagen finder sted i Amsterdam 11. april, hvor spillerens advokat vil aflevere dokumenter til et panel bestående af tre personer. Dokumenterne skal være med til at rense spilleren.

Lee Chong Wei vandt i 2012 i London sin anden OL-sølvmedalje, hvor han nok engang tabte til sin ærkerival - kineseren Lin Dan.

I en årrække har Lee Chong Wei toppet herrernes verdensrangliste, men han har aldrig vundet hverken VM eller OL. Han er noteret for sammenlagt fem finaler i sportens to største turneringer.

Han har allerede erkendt, at han var den spiller, der blev testet positiv for et ulovligt stof under VM i Ballerup i august sidste år.

32-årige Lee Chong Wei risikerer at få to års karantæne, hvilket i så fald betyder, at han ikke kommer med til OL i Rio næste år.

Malaysieren nægter at have foretaget sig noget ulovligt.

- Der er så mange uafklarede spørgsmål, og jeg håber snart at kunne rense mit navn. Jeg har aldrig snydt og vil aldrig bruge forbudte stoffer, skrev han i november på sin Facebook-profil.

Lee Chong Wei vandt ved VM i Ballerup over danske Viktor Axelsen i semifinalen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip