Sutteflasker trækkes tilbage fra det danske marked: Kan være ulovlige

Det har ikke været muligt for Fødevarestyrelsen at finde oplysninger om, hvorvidt to slags sutteflasker, som har været solgt adskillige steder på det danske marked, overholder lovgivningen for fødevarekontaktmaterialer.

Derfor har de valgt at kalde flaskerne tilbage.

Der er tale om disse to produkter:

- Sutteflaske, 280 ml. flaske BPA fri (Bisphenol A) - Se billede her
Varenr. 0250 4532
- Sutteflaske,  170 ml flaske BPA fri (Bisphenol A)
Varenr. 0250 4505

I bunden af flasken er mærket PP (Poly propylen).

Flasken kan ifølge Fødevarestyrelsen have et hvidt plastik-skruelåg, som vist på billedet i toppen og bunden af artiklen, men de findes også med både lyserødt og lyseblåt skruelåg.

Flaskerne er importeret af virksomheden Tolico A/S, og kan være forhandlet i hele landet. Det har ikke været muligt at få nøjagtige oplysniner om distributionen, fordi virksomheden ikke længere eksisterer.

Indtil videre véd Fødevarestyrelsen dog, at sutteflaskerne kan være solgt i butikker under butikskæderne SuperBest, EUROSPAR, SPAR, Min Købmand, ABC Lavpris, Nærkøb, Letkøb, Liva, Shell, forskellige andre tankstationer samt købmænd og kiosker uden for kæde. Desuden kan flaskerne også være blevet forhandlet i butikskæderne SuperBrugsen, DagliBrugsen og Kvickly, oplyser Fødevarestyrelsen.

De to typer sutteflasker kaldes tilbage, fordi der er en risiko for, at de ikke overholder grænseværdierne i lovgivningen for afgivelse af kemiske stoffer til fødevarer.

Har dit barn en flaske af denne type, skal du derfor straks kassere den.

 

Dagens Gossip