Suveræn Jan Magnussen tager fire på stribe

Efter tre sejre i træk turde Corvette-duoen Jan Magnussen og Antonio Garcia næsten ikke håbe på endnu en sejr, da sjette afdeling af det amerikanske Tudor-mesterskab blev afviklet søndag aften dansk tid i Canada.

Men sejrede - det gjorde de, og Jan Magnussen var meget tilfreds efter triumfen.

- Jeg er så stolt af at være en del af det her, siger Jan Magnussen i en pressemeddelelse.

Danskeren begyndte løbet fra en andenplads i GTLM-klassen og jagtede i næsten en time en tydeligt presset Kuno Winther (Dodge Viper), før han pludselig måtte undvige en BMW, røg udenfor banen og overlod føringen til Jan Magnussen.

Jan Magnussen kørte herefter i pit og overlod bilen til sin makker Antonio Garcia, som hurtigt genvandt førstepladsen.

Denne position formåede spanieren at beholde resten af løbet - hele tiden med et pænt hul ned til den sultne Viper.

- Det var Corvette Racing, når det er bedst. Vi tog kontrollen over løbet og lagde afstand til konkurrenterne, lavede to perfekte pitstop og holdt os udenfor problemer, forklarer Jan Magnussen.

Det to timer og tre kvarter lange løb blev i øvrigt afviklet helt uden gule flag, hvilket var med til at bevare dynamikken og spændingen fra start til slut.

- Vi fik en skidt start på sæsonen, både på Daytona og på Sebring, hvor teknikken ikke fungerede optimalt, men siden er alt gået perfekt.

- Ingeniørerne har truffet de rigtige beslutninger og gjort et fantastisk stykke arbejde, og bilen bliver bare bedre og bedre.

- Jeg er så glad for den succes, vi oplever i øjeblikket, og det er fedt at kunne blive ved med at give sejre til teamet, lyder det fra Jan Magnussen.

Med weekendens sejr i Canada øger Jan Magnussen og Antonio Garcia føringen i kørernes mesterskab i Tudor-serien og ligger med 190 point nu 19 point foran de nærmeste konkurrenter fra BMW og Viper.

/ritzau/

 

Dagens Gossip