Suveræn Kvitova ydmyger ung canadier i Wimbledon-finale

For anden gang i karrieren er Petra Kvitova Wimbledon-mester i damesingle.

Lørdag eftermiddag vandt tjekken den engelske grand slam-turnering på græs med en klar finalesejr på 6-3, 6-0 over den 20-årige canadier Eugenie Bouchard i London.

24-årige Petra Kvitova, der også vandt turneringen i 2011, var overlegen fra tidligt i kampen og leverede undervejs sublim tennis, ikke mindst med nogle drønende returneringer og andre imponerende vinderslag.

De blev en afgørende faktor i kampen, fordi 13.-seedede Eugenie Bouchard blev presset i sine servepartier, så hun begik alt for mange fejl og blev mere og mere modløs.

Petra Kvitova havde vundet de to finalisters hidtil eneste møde, som fandt sted sidste år i Toronto.

Ved den lejlighed sejrede tjekken 6-3, 6-2, men den kamp blev spillet på hardcourt, så det var svært at udlede alt for meget af det før lørdagens finale på Centre Court.

Petra Kvitova havde dog den åbenlyse fordel, at hun i modsætning til sin modstander havde prøvet at stå i en grand slam-finale en enkelt gang tidligere.

Det var som før nævnt netop ved Wimbledon, hvor hun for tre år siden besejrede russeren Maria Sharapova i finalen.

I første sæt brød sjetteseedede Petra Kvitova sin modstanders serv tre gange, mens Eugenie Bouchard kun kunne svare igen en enkelt gang, og da var hun bagud 2-5.

Canadieren havde breakbolde mod sig i næsten alle sine servepartier og stod konstant i en stresset situation, når hun skulle serve.

På modsatte side stod Petra Kvitova nemlig klar til at straffe selv den mindste fejl i canadierens serv, og det førte til Eugenie Bouchards første sættab i årets Wimbledon.

Mønstret fortsatte i andet sæt, hvor Kvitova med flot tennis fra baglinjen brød Eugenie Bouchards serv tre gange og tilføjede canadieren et såkaldt æg.

Tjekken bragede 28 vinderslag af sted mod 8 til Bouchard, og så betød det mindre, at Petra Kvitova også vandt statistikken for flest uprovokerede fejl med 12-4.

Trods nederlaget kan Eugenie Bouchard se tilbage på et meget tilfredsstillende Wimbledon, hvor hun var med i seniorrækken for blot anden gang.

Tidligere i år nåede canadieren frem til semifinalerne ved årets to første grand slam-turneringer, Australian Open og French Open.

/ritzau/

 

 

 

Dagens Gossip