Svær høring i vente: Vestager forbereder sig med kaffe

Der venter en stor opgave, når Margrethe Vestager skal igennem en udvalgshøring i EU-Parlamentet, inden hun ventes at tiltræde posten som konkurrencekommissær.

Vejen til målet om at slippe helskindet igennem høringen, kan opsummeres med et enkelt ord - kaffe - lyder det fra den tidligere indenrigs- og økonomiminister.

- Jeg forventer, at det bliver svært.

- Det er en krævende opgave, som derfor kræver forberedelse og ikke kun som sagt i form af at læse på lektien, men også at få kontakten med de europaparlamentarikere, som interesserer sig for mit område, siger Vestager.

- Jeg begynder selvfølgelig et sted, men jeg synes, det er meget vigtigt at møde europaparlamentarikerne.

Der ligger endnu ikke en dato for Margrethe Vestagers høring, men alle høringer af de 27 kommissærer er planlagt til ugen fra 29. september til 3. oktober.

Inden 26. september skal den danske kommissærkandidat og hendes kolleger hver især have besvaret fem-seks skriftlige spørgsmål, som stilles af det eller de udvalg, som har ansvar for den efterfølgende mundtlige høring.

Det er både fagspecifikke spørgsmål og generelle spørgsmål til kandidaten.

Vestager ser frem til processen, der venter.

- Jeg synes, det er en meget god måde at komme i gang med arbejdet, for det er meget konkret, det er vigtigt, og det gør, at man kan komme fra start med kendskab til hinanden og med konkret kendskab til, hvad det er for et politikområde, vi har som fælles interesse.

Torsdag mødes hun første gang med sine kolleger, når kommende kommissionsformand Jean-Claude Juncker har samlet sit hold til uformelt møde et sted uden for Bruxelles.

- Mine piger sagde: Orv, du skal også på introtur. Det er, som man kan forvente, en diskussion af arbejdsformer og prioriteter. Vi skal begynde at tage hul på det, som skal komme og forberedelse af høringer, siger Vestager.

- Jeg vil gerne lære de andre at kende. Jeg vil føle mig lidt frem, for jeg skal også finde ud af, hvordan går det i forhold til den danske kultur, jeg kommer fra, som jeg finder behagelig og åben og uden særlig meget hierarki. Hvordan går den her?

/ritzau/

 

Dagens Gossip