Svært bevæbnet fransk politi går fra hus til hus i en sand menneskejagt

Svært bevæbnede politifolk går i stort antal gennem et landområde med landsbyer nordøst for Paris i en menneskejagt på to brødre, der mistænkes for at have dræbt 12 mennesker ved et angreb på den satiriske ugeavis Charlie Hebdo.

Tidligere gik over en snes politifolk med hjelme og tildækkede ansigter fra hus til hus i landsbyen Corcy, der ligger få kilometer fra en benzintank, hvor de eftersøgte ifølge politikilder blev set med skimasker.

Og franske specialstyrker og antiterrorpoliti var i et stort opbud samlet ved byen Crépy-en-Valois i departementet Oise tidligt på eftermiddagen, efter rapporter om, at de eftersøgte skulle have søgt tilflugt i et hus.

En tredje mand, som var eftersøgt af politiet, meldte sig selv hos myndighederne i Charleville-Mézières nær den belgiske grænse allerede onsdag. Ifølge kilder hos politiet skulle det være en svoger til den ene af de to efterlyste brødre.

Franske medier har dog kommet med meldinger om, at den 18-årige mand var i skole under angrebet på Charlie Hebdo.

Der var formiddagen igennem spredte og ubekræftede rapporter om, at de to brødre var blevet set en række forskellige steder, og politifolk blev placeret ved en række indfaldsveje til Paris.

Forsvarsministeriet siger, at det har sendt 200 ekstra soldater fra et faldskærmsregiment til Paris for at styrke patruljeringen i gaderne.

Lidt syd for Paris skød en mand torsdag en kvindelig politibetjent og sårede en embedsmand med et automatgevær. Anslaget skete i forbindelse med et færdselsuheld og kaldes et terrorangreb af myndighederne, men det er ikke klart, om det har forbindelse til onsdagens angreb.

Fransk politi har udstedt arrestordre på den 32-årig Cherif Kouachi samt den 34-årige storebror Said Kouachi, som mistænkes for at stå bag massakren. Begge er født i Frankrigs hovedstad, Paris.

Frankrigs indenrigsministerium meddelte torsdag, at ministre fra europæiske lande og fra USA er inviteret til Paris søndag for at drøfte kampen mod terrorisme på baggrund af angrebet på Charlie Hebdo. /ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip