Svært bevæbnet politi bevogter byret i terrorsag

Maskinpistolbevæbnet politi bevogter torsdag formiddag Københavns Byret. Her skal to mænd for en dommer i forlængelse af terroranslaget i København den 14. og 15. februar.

Mændene er fængslet for at bistå Omar El-Hussain efter skudangrebene mod kulturhuset Krudttønden og synagogen i Krystalgade.

Dommeren skal tage stilling til, om mændene skal forblive fængslet, eller om de skal løslades.

Anklager Stig Fleischer ankom til retten ledsaget af to politifolk, der bar på sagens akter. Otte blå ringbind fylder de foreløbige beviser i sagen, som anklagemyndigheden overgiver til retten.

Mændene, der er 19 og 22 år gamle, er ikke sigtet for terror, selv om både politiet og blandt andre statsministeren har meldt ud, at man anser angrebene på Krudttønden og synagogen som terror.

De er sigtet for medvirken til drabene på filmmanden Finn Nørgaard, der blev dræbt ved Krudttønden, og Dan Uzan, der blev dræbt ved Synagogen.

Derudover er de sigtet for medvirken til, at fem politifolk fra Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste blev såret af gerningsmandens skud.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip