Svagt dna-bevis peger på rockermorder i røverisag

Som det ofte er tilfældet i straffesager, så er dna et vigtig bevis i en sag om groft røveri mod Kongsted Sparekasse, som i disse dage bliver behandlet ved Retten i Næstved.

Det er kommet frem mandag formiddag i sagen, hvor tre mænd er tiltalt for at have røvet værdier for cirka 8,5 millioner kroner fra banken. Ved røveriet blev de ansatte bagbundet og holdt fanget i knap halvanden time.

Under sin forelæggelse af sagen fortæller anklager Anne Marie Fink fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at der er fundet dna på et pudebetræk, som blev fundet i banken.

Betrækket blev brugt som hætte, som blev trukket over hovedet på de bankansatte, mens de blev holdt fanget under røveriet.

Retsgenetiske undersøgelser har vist, at det er mere end 29.000 gange mere sandsynligt, at dna'et stammer fra den tiltalte KSK end fra nogen anden tilfældig person.

33-årige KSK er tidligere dømt for et drab på Bandidos-rockeren Morten Viggo Laursen, som blev begået tilbage i 1999.

Sandsynligheden på 29.000 til én er forholdsvis lidt, når det drejer sig om dna-beviser. Her er den størst mulige sandsynlighed nemlig en million til én.

Anklagemyndigheden vil derfor efter alt at dømme få brug for at lægge andre forholdsvis vægtige beviser frem mod KSK, for at han kan dømmes.

Anne Marie Fink har i sin forelæggelse løftet sløret for, at der i sagens bevismateriale indgår telefonaflytninger, som skulle pege på de tiltalte. Telefonaflytninger stammer fra en anden sag, hvor en Bandidos-rocker blev overfaldet på Østerbro i København.

Den 33-årige har nægtet at afgive forklaring under sagen, mens hans to medtiltalte, et brødrepar på 26 og 27 år, skal afgive forklaring i løbet af mandagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip