Svedlugtende Kohberg-ansat blev fyret efter klager fra kolleger: Nu tildeles han stor erstatning

Foto: Shutterstock

Klager over svedlugt kostede en Kohberg-ansat en fyreseddel. Nu er han blevet tildelt en stor erstatning efter sag i Afskedigelsesnævnet.

En mandlig medarbejder på Kohbergs industribageri i Sønderjylland lugtede så meget af sved, at det var til stor gene for hans kolleger. Det endte med at koste ham en advarsel og derefter også en fyreseddel.

Læs også

Signalfejl hos DSB skyld i togaflysninger og forsinkelser: Rammer store dele af landet

Det skriver Fagbladet 3F ifølge JydskeVestkysten.

Den pågældende mand var ansat hos Kohberg i mere end 12 år, og i en stor del af de år, hvor han var ansat i den danske virksomhed, arbejdede han om natten.

Særligt i sommerperioden var der dog klager fra flere af hans kolleger samt hans nærmeste chef, der alle mente, at det faktum, at han lugtede af sved, var 'stærkt generende' for dem.

I sidste ende kostede det ham en fyring, men nu har det vist sig, at denne fyring slet ikke var berettiget.

Det viser en kendelse fra Afskedigelsesnævnet, hvor den fyrede Kohberg-medarbejder blev tilkendt en erstatning på 85.000 kroner for 'urimelig opsigelse'.

I flere år havde han arbejdet som vikar og natarbejder, men i efteråret 2021 blev han rykket over til en ny afdeling, hvor han også arbejdede på natholdet.

Forskellen på denne afdeling og hans forrige afdeling var, at han efter skiftet kom til at arbejde en del tættere på sine kolleger - og det var her problemerne begyndte for ham.

Efter et stykke tid besluttede en række af hans kolleger at gå til den nærmeste chef, hvor de klagede over, at den mandlige medarbejder lugtede af sved.

I første omgang resulterede det i, at han fik en mundtlig påtale, men i februar 2022 blev der taget yderligere et skridt, da han fik en skriftlig advarsel fra sin chef.

Senere på året, hvor de varme sommermåneder ramte, var der igen klager fra hans kolleger, hvilket resulterede i, at han i august 2022 fik stukket en fyreseddel i hånden af ledelsen.

Til Afskedigelsesnævnet har den fyrede medarbejder forklaret, at han gjorde, hvad han kunne, for at sikre sig, at han opretholdt en god hygiejne, så han ikke lugtede af sved.

Læs også

Politiet kommer med klar opfordring efter evakuering af dansk storcenter

Blandt andet forklarede han, at han tog et bad før hver vagt, ligesom han også sørgede for at skifte til rent arbejdstøj hver gang. Særligt om sommeren var der dog meget varmt i bageriet, hvilket fik ham til at svede.

.

Dagens Gossip