Sven-Göran Eriksson: Jeg skulle afløse Ferguson i 2002

Skrevet af admin

03/11/2013

Dagens topnyheder

Den tidligere engelske landstræner Sven-Göran Eriksson afslører i en kommende selvbiografi, at det i 2002 var meningen, at han skulle afløse Alex Ferguson som manager i Manchester United.

Svenskeren havde skrevet under på en kontrakt med den engelske storklub, da Ferguson dengang havde indikeret, at han ville træde tilbage.

Det gjorde Ferguson som bekendt første denne sommer, hvor han blev afløst af David Moyes.

- Jeg vidste, at det ville blive vanskeligt. Jeg havde kontrakt med England frem til VM i 2006, og jeg ville blive hårdt kritiseret, hvis jeg brød den aftale.

- Men det var en mulighed for at blive træner i Manchester United. Kontrakten blev underskrevet, og jeg var Uniteds nye manager, fortæller 65-årige Sven-Göran Eriksson i biografien.

Svenskeren endte med at fuldføre sin kontrakt med det engelske landshold, men havnede i 2006 i en strid med netop Alex Ferguson.

Eriksson fortæller i bogen, at Ferguson lovede, at han ville gøre svenskerens liv besværligt, hvis han udtog United-angriberen Wayne Rooney til VM-slutrunden i Tyskland, da Rooney havde brækket foden op til VM.

Sven-Göran Eriksson er i dag træner for Guangzhou R&F i Kina.

Den engelske avis Mail on Sunday har søndag fået lov til at bringe enkelte afsnit fra den kommende bog.

/ritzau/Reuters