Sven-Göran Eriksson scorer ny millionkontrakt i Kina

Den svenske trænerveteran Sven-Göran Eriksson fortsætter karrieren på sidelinjen i den kinesiske klub Shanghai East Asia.

Eriksson har underskrevet en toårig kontrakt, der ifølge internationale nyhedsbureauer vil placere ham på top-20-listen over verdens mest vellønnede fodboldtrænere med en årsløn på omkring seks millioner dollar, svarende til 35 millioner danske kroner.

Dermed kan svenskeren se frem til en fordobling af den løn, han fik i sin tidligere klub, Guangzhou R&F, som han forlod i sidste uge.

- Jeg er meget glad og stolt over, at det endelig er officielt, at jeg skal være cheftræner her, siger Eriksson ifølge nyhedsbureauet AFP på et pressemøde i den nye klub.

Den tidligere engelske landstræner bliver frontfigur i en stor satsning i den kommende sæson, hvor klubben vil bruge op imod en halv milliard danske kroner på at skabe et slagkraftigt mandskab.

I øjeblikket er Shanghai East Asias mest kendte navn den svenske angriber Tobias Hysén.

66-årige Sven-Göran Eriksson kan se tilbage på en lang og farverig karriere, der blandt andet har bragt ham forbi storklubber som Roma, Benfica og Lazio.

Med sig til Shanghai tager han sin danske assistent Mads Davidsen, der udover at fungere som Erikssons højre hånd også skal stå i spidsen for klubbens U23-mandskab.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip