Svensk avis får brev til Vilks - bombeeksperter tilkaldt

Den svenske kunstner Lars Vilks befinder sig på et ukendt sted efter weekendens attentat i København, men han fortsætter planmæssigt sit kunstneriske arbejde og forberedelsen af nye seminarer.

Således deltager han i programmet "Mennesker og medier", der bliver sendt fredag klokken 9.05 på DR P1. Det bekræfter P1's kanalchef, Anders Kinch-Jensen, over for Ritzau.

Udsendelsen er ikke en direkte forlængelse af det afbrudte debatmøde om ytringsfrihed i kulturhuset Krudttønden, men man vil tage fat på nogle af de emner, der ikke nåede at blive diskuteret, siger Anders Kinch-Jensen.

- Vi vil følge op på nogle af de emner, som skulle have været behandlet på det møde, som blev afbrudt i lørdags. Der er ikke tale om, at vi fortsætter arrangementet eller har publikum på, som nogle skriver.

- Der er tale om, at vi interviewer nogle af dem, som skulle have sagt noget på mødet og nogle andre, der i øvrigt ikke har været med. Det gør vi for at få en diskussion om medier og ytringsfrihed på basis af det indhold, der skulle have været på mødet, siger kanalchefen.

Det svenske nyhedsbureau TT skriver med kunstneren Uwe Max Jensen som kilde, at arrangementet er en fortsættelse af debatmødet fra Krudttønden med publikum, men det afviser Anders Kinch-Jensen altså er tilfældet.

Lars Vilks, der har levet i skjul siden lørdagens attentatet, der var rettet mod ham, deltager også i debatten, men det bliver via telefon.

Af praktiske grunde bliver programmet optaget torsdag, selv om det bliver sendt fredag morgen.

Den danske performancekunstner og skribent Uwe Max Jensen medvirker blandt andet i programmet.

Vilks har allerede deltaget i flere andre debatter i danske medier.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip