Svensk fodboldlegende vender hjem til Helsingborg

Den svenske fodboldklub Helsingborgs IF får et prominent navn på trænerbænken i den kommende sæson.

Klubben har mandag offentliggjort, at dens nye træner bliver Henrik "Henke" Larsson, der sideløbende kommer til at fungere som manager.

Dermed er ringen sluttet for den svenske fodboldlegende, der fik sit gennembrud som spiller i netop Helsingborg i starten af 1990'erne og siden afsluttede karrieren i klubben efter en årrække i udlandet.

- Når man som jeg har en solid historie i klubben, så var der ingen tvivl, da jeg fik forespørgslen, siger Henrik Larsson ifølge Aftonbladet.

Han har i den netop overståede sæson stået i spidsen for upåagtede Falkenberg, som han noget overraskende førte til overlevelse i den bedste fodboldrække.

Siden det stod klart, at Larsson ikke ville fortsætte i Falkenberg, er han blevet sat i forbindelse med flere forskellige klubber, blandt andet danskerklubben IFK Göteborg, der også mangler en træner.

Nu faldt valget altså på Helsingborg, hvor Larsson som manager også får et ansvar for klubbens overordnede struktur.

- Man bestemmer lidt ekstra, når man er manager i forhold til, hvis man kun er træner. Det var med til at gøre dette tilbud perfekt, lyder det fra den tidligere Celtic- og Barcelona-stjerne.

Helsingborg sluttede sidste sæson på niendepladsen i Allsvenskan.

/ritzau/

 

Dagens Gossip