Svensk forsvar indstiller jagt på formodet ubåd

Det svenske forsvar oplyser i en pressemeddelelse, at man indstiller den store eftersøgningsindsats i Stockholms skærgård, skriver nyhedsbureauet TT.

Forsvaret har siden sidste fredag ledt efter, hvad man kalder "fremmed undervandsaktivitet" i skærgården.

- Klokken otte fredag morgen sluttede den vigtigste del af den efterretningsoperation, som er blevet gennemført i Stockholms skærgård siden sidste fredag, skriver forsvaret i pressemeddelelsen.

Størstedelen af eftersøgningsfartøjerne er nu gået i havn og har "genoptaget normalt beredskab". I det aktuelle område befinder sig dog stadig "færre land-enheder med særlige opgaver", oplyser forsvaret.

Spekulationerne har været mange, men flere svenske medier har spekuleret i, at der var tale om en russisk ubåd, der muligvis var blevet beskadiget.

Ifølge nyhedsbureauet TT holder det svenske forsvar pressemøde klokken 10, hvor man vil informere om, at man afbryder den såkaldte efterretningsoperation.

Forud for pressemødet vil forsvaret ikke sige, hvorfor man har valgt at indstille eftersøgningen.

- Jeg kan ikke kommentere noget som helst. I får besked, hvis I kommer til pressemødet, siger pressemedarbejder i forsvaret Therese Fagerstedt.

I søndags offentliggjorde det svenske forsvar et grynet billede fra skærgården, hvor et mistænkeligt objekt lå ude i vandet. Forsvaret har sagt, at det har modtaget flere meldinger om observationer af "fremmed undervandsaktivitet".

Adskillige eksperter har i flere svenske medier vurderet, at forsvaret var på jagt efter en mulig russisk miniubåd.

Onsdag skrev den svenske avis Expressen, at det russiske ubådsfartøj Professor Logatjev nærmede sig svensk farvand. Skibet var ifølge avisen udstyret med en "hangar til mindre ubåde".

I onsdags oplyste det svenske forsvars pressechef, Erik Lagersten, på et pressemøde, at eftersøgningen gik ind i en delvis ny fase. Det indebar imidlertid, at flere af de skibe, der deltog i eftersøgningen, sejlede i havn til eftersyn. Besætningen skulle blive om bord, men var dog fortsat i højt beredskab.

/ritzau/TT

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip