Svensk hacker fængslet i CPR-sag

Retten på Frederiksberg har torsdag varetægtsfængslet den svenske superhacker Gottfrid Svartholm Warg.

Han er sammen med en 20-årig dansker sigtet for at hacke sig ind i blandt andet politiets kørekortregister, hvor de har haft adgang til CPR-numre på en lang række danskere.

Den 29-årige svensker nægter sig skyldig i politiets sigtelse, og han har kæret rettens afgørelse om fængsling til Østre Landsret. Retten har bestemt, at manden foreløbig skal sidde fængslet i tre uger.

Den 20-årige dansker, som er fængslet i sagen, har siddet bag tremmer siden 6. juni, hvor politiet offentliggjorde den store hackersag.

Hackerne har ifølge politiet skaffet sig adgang til dataanlæg hos it-firmaet CSC, som samarbejder med politiet. På den måde har hackerne skaffet sig adgang til en række personfølsomme oplysninger.

Svartholm Warg er netop blevet udleveret til Danmark fra Sverige, hvor han har siddet tiltalt i en lignende sag. I byretten blev han idømt to års fængsel, men landsretten frifandt ham for dele af anklagerne og nedsatte dommen til et års fængsel.

Ifølge forsvarsadvokat Luise Høj får politiet svært ved at bevise Svartholm Wargs skyld. Hun henviser til den svenske sag, hvor han blev frifundet for anklager om et hackerangreb mod Nordea.

- Jeg mener helt klart, at den svenske dom har betydning. Her blev han frifundet, fordi hans computer var konfigureret sådan, at dens integritet ikke kunne bevises. Det bør også gælde her, sagde hun til netmediet Version2 inden dagens retsmøde.

Med det henviser hun til, at anklagemyndigheden i Sverige ikke kunne bevise, at det rent faktisk var Svartholm Warg, som sad ved computeren, da hackerangrebet mod Nordea fandt sted.

/ritzau/

 

Dagens Gossip