Svensk hattrick sænker FC Midtjylland i Europa League

21/08/2014

Superligaens tophold FC Midtjylland har brug for et mindre mirakel hjemme i Herning, hvis holdet skal bane sig vej til gruppespillet i Europa League.

I den første af to playoff-kampe mod græske Panathinaikos lykkedes det ikke for midtjyderne at tage et brugbart resultat med hjem fra Athen.

På blandt andet et hattrick af den svenske angriber Marcus Berg sejrede hjemmeholdet 4-1.

Det startede ellers så godt for FC Midtjylland, der ud af ingenting bragte sig foran 1-0 efter 12 minutter.

Den unge venstreback Jesper Lauridsen sparkede et frispark fra midten af den græske banehalvdel, og bolden sejlede ind bag målmanden Stefanos Kotsolis til dansk føring - et kæmpe drop.

Det rystede dog ikke hjemmeholdet, og efter 20 minutter indledte Marcus Berg sit soloshow.

Først fremtvang han et straffespark, som han selv scorede på til 1-1. Og bare et par minutter senere fordoblede han til 2-1, da den jyske offside-fælde kiksede.

Kort inden pausen fuldbyrdede svenskeren sit hattrick til 3-1, da grækerne udnyttede den svage danske opdækning.

For at gøre ondt værre måtte FCM allerede midt i første halvleg udskifte den skadede Morten "Duncan" Rasmussen.

Efter en time blev FCM's forsøg på at komme tilbage gjort endnu sværere. Forsvareren Erik Sviatchenko, der havde haft flere uheldige aktioner, blev udvist efter at have fået sit andet gule kort.

10 minutter før tid blev hjemmeholdets Konstantinos Triantafyllopoulos også udvist efter to gule kort, men alligevel sluttede grækerne bedst af.

Kort før tid var Jesper Lauridsen så uheldig at score selvmål til 1-4, og nu venter der næsten en umulig opgave hjemme i Herning om en uge, hvis det skal vendes til samlet avancement.