Svensk ishockeystjerne slipper med advarsel i dopingsag

Den svenske ishockeyspiller Nicklas Bäckström fra NHL-klubben Washington Capitals slipper med en advarsel i den dopingsag, der startede under OL i Sotji sidste år.

Det er den mildest mulige straf, og til gengæld trækker Bäckström sin klage over at blive udelukket fra OL-finalen tilbage.

Dermed er 11 måneders juridisk tovtrækkeri, der endte hos den internationale sportsdomstol (CAS), overstået med et forlig.

Nicklas Bäckström blev under stor opmærksomhed taget i dopingkontrollen for at have en for stor mængde pseudoefedrin i kroppen.

Med kort varsel blev han derfor suspenderet og kunne ikke deltage i finalen, som svenskerne tabte med 0-3 til Canada.

Afgørelsen vakte harme i den svenske lejr, fordi den positive prøve opstod på grund af et middel mod allergi, som Bäckström havde taget i en årrække uden nogensinde at blive knaldet i en dopingkontrol.

Der gik jura i sagen, og i april appellerede Bäckström afgørelsen. Svenskeren mente ikke, at han havde forbrudt sig mod dopingreglementet.

De formildende omstændigheder i sagen gjorde, at han i august modtog sin sølvmedalje og sit OL-diplom, men sagen kørte videre hos CAS.

Nu er den altså endt med en overenskomst, som alle parter - ifølge torsdagens officielle skrivelse fra sportsdomstolen - er tilfredse med.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip