Svensk journalist er meldt forsvundet i IS-område

En svensk freelancejournalist er tilsyneladende forsvundet i grænseområdet mellem Tyrkiet og Syrien, skriver svenske medier.

Han har ikke givet lyd fra sig i fire dage og havde booket en billet til et fly hjem fra Tyrkiet i starten af denne uge, skriver den svenske avis Expressen.

Manden er i 30'erne og har tidligere lavet flere reportager fra krigen i Syrien.

Denne gang var hans plan at rejse ind i Syrien via byen Gaziantep i det sydlige Tyrkiet. På den syriske side af grænsen er det Islamisk Stat, der har kontrollen.

Det svenske udenrigsministerium siger fredag aften til Expressen, at ministeriet ikke har oplysninger om en forsvundet journalist. Hos det svenske rigspoliti afviser en talsperson at kommentere sagen.

To medier, som freelancejournalisten har oplyst, at han arbejder for, vil heller ikke kommentere sagen over for Expressen.

Tidligere har der lydt advarsler om, at Islamisk Stat via håndlangere i Tyrkiet har gjort forsøg på at bortføre journalister i området langs den syriske grænse.

/ritzau/

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip