Svensk kapitalfond køber Joe & The Juice

Skrevet af admin

|

02/12/2013

Dagens topnyheder

Forbrugere i Californien og New York skal også snart drikke friskpresset dansk juice. Det er i hvert fald ambitionen for chefen i juicekæden og vækstvirksomheden Joe & The Juice.

Den har netop fået en svensk kapitalfond som hovedaktionær - og dermed ny økonomisk pondus til fortsat, hastig ekspansion, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I weekenden har Valedo Partners og de to nuværende ejere af Joe & The Juice, Kaspar Basse og Johan Wedell-Wedellsborg, lukket forhandlingerne. Kapitalfonden, der fokuserer på at investere i mindre vækstselskaber i Norden, bliver ny hovedaktionær.

Med i ejerkredsen i den nye konstruktion er stadig også de to nuværende hovedaktionærer samt cirka 15 ledende medarbejdere i kæden.

Målet er, at Joe & The Juice kan fortsætte de seneste års vækst med etablering af nye juicebarer.

- Dette partnerskab giver os helt nye muligheder for at fortsætte væksten. Vi får både en optimal kapitalstruktur samt ny ekspertise, siger adm. direktør Kaspar Basse til Jyllands-Posten

Han etablerede juicekæden i 2002 med åbning af den første butik i København. Tallet er nu 52 i Danmark og blandt andet også London, Hamburg, Oslo og Stockholm.

Omsætningen landede i 2012/13 på 145 millioner kroner. Ifølge Kaspar Basse når man i år 200 millioner kroner i takt med, at endnu flere butikker åbner.

/ritzau/