Svensk konkurrent køber den danske e-bogstjeneste Mofibo

admin

426 uger siden

|

20/05/2016

Dagens topnyheder

Den svenske lydbogstjeneste Storytel køber den danske e-bogstjeneste Mofibo for et trecifret millionbeløb. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Mofibo er stiftet af serieivæksætteren Morten Strunge i 2013 og har mere end 40.000 betalende kunder og samarbejde med en række teleselskaber. Opkøbet gør Storytel til Nordeuropas største abonnementstjeneste for digitale bøger, siger Morten Strunge.

- Jeg er rigtig stolt af, hvad Mofibo har opnået på relativt kort tid – det er fantastisk at se en virksomhed gå fra at være en idé i sit hoved til at være en arbejdsplads med over 30 engagerede medarbejdere, siger han i pressemeddelelsen.

- Desuden er det meget givtigt at være med til at forme fremtidens bogmarked med mere end 100.000 læste og lyttede bøger hver eneste måned, tilføjer han.

Morten Strunge stiftede i 2006 mobilselskabet Onfone, som han solgte til TDC for et trecifret millionbeløb i 2011.

I marts i år stiftede Morten Strunge så et nyt teleselskab, Plenti, som blandt andet tilbyder kunder adgang til en stribe indholdstjenester - herunder Mofibo. Plenti rundede i maj 5000 kunder.

Der har dog også været iværksættereventyr, der har slået fejl for Morten Strunge. I 2014 gik han konkurs med bryggeriet Stronzo.

Han købte i 2012 den konkursramte kagekæde Agnes Cupcakes, men måtte lukke de fysiske butikker i 2013, fordi økonomien var for dårlig.

Morten Strunge bliver en del af topledelsen i Storytel med ansvar for Danmark, Holland og at udvide i nye lande.

- Jeg glæder mig meget til at være med til at sikre, at Storytel får skabt en ligeså stærk position i nye markeder, som den de i dag har opnået i Skandinavien, siger Morten Strunge.

Storytels stifter og direktør Jonas Tellander siger, at Storytel er for bøger i Sverige, hvad Netflix er for tv-serier, og Spotify er for musik.

- Med Mofibo tager Storytel nu også førertrøjen i Danmark, hvilket giver endnu bedre muligheder for at accelerere Storytels internationale ekspansion, siger han i pressemeddelelsen.

I Sverige og Danmark vil kunderne indtil videre kunne bruge Mofibo og Storytel hver for sig.

I Holland lukker Mofibos tjeneste ned, og kunderne tilbydes i stedet at overgå til Storytel.

/ritzau/