Svensk kvinde døde: Nu er hendes plageånd dømt

Retten i Helsingør har fredag idømt en 44-årig mand tre års ubetinget fængsel for grov vold og voldtægt af en 43-årig svensk kvinde. Han er også dømt for endnu et tilfælde af vold, og det er en skærpende omstændighed, at hans offer bagefter døde.

Det oplyser specialanklager Margit Wegge, Nordsjællands Politi.

I løbet af en uge i oktober 2013 var manden ved flere lejligheder meget voldsom over for kvinden.

Volden skete både under kvindens besøg i mandens hjem og i et kolonihavehus.

Den svenske kvinde blev slået i hovedet og i maven, og manden truede med, at der ville komme nogen og klippe fingrene af hende. Volden var så alvorlig, at kvinden fik beskadiget milten og fik indre blødninger.

Under et af kvindens besøg i lejligheden tiltvang den 44-årige sig samleje med hende ved at slå hende og true med mere vold.

Den 28. marts i år var manden igen voldelig mod kvinden. I en lejlighed på Sydvej i Helsingør slog han hende med knytnæve i ansigtet og hev hende i håret, så han rev en hårtot af. Derved fik kvinden en blodansamling i hjernen og døde.

Anklagemyndigheden havde lagt op til at få den 44-årige dømt efter straffelovens bestemmelser om rå og farlig vold med døden til følge.

Men retten fandt det kun bevist, at manden ved den lejlighed havde udsat kvinden for "almindelig" vold.

- Den slags blødninger, som kvinden fik, kan man få, uden at der er tale om grov vold, men det har været en skærpende omstændighed, at kvinden døde, siger Margit Wegge til Ritzau.

Manden har anket dommen til Østre Landsret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip