Svensk politibetjent mister livet i biljagt

En politibetjent er omkommet, og yderligere en betjent er kommet alvorligt til skade i forbindelse med en biljagt natten til torsdag i Sverige.

Det oplyser svensk politi.

Politifolkene havde sat efter en bil, da patruljevognen af ukendte årsager kørte af vejen og havnede i en sø nord for byen Fredrika i Västerbotten. Den ene betjent døde på stedet.

Manden, der blev forfulgt af politiet, kørte også af vejen under jagten, men han slap uden alvorlige skader. Han er anholdt og mistænkes for en række lovovertrædelser.

- Det var en form for eftersættelse. Og i forbindelse med det er begge bilerne kørt af vejen. Der er flere politifolk på plads sammen med redningstjenesten, siger politiets pressetalsmand, Peder Jonsson, til nyhedsbureauet TT.

Der er blevet sendt ambulancehelikopter til ulykkesstedet.

- Der kom en anmeldelse klokken 03.46 om, at en politibil var kørt af vejen med to betjente, og at der lå endnu en bil i vandet med den jagtede, siger Pelle Bengtsson fra SOS Alarm.

Den kvæstede betjent er blevet indlagt på hospitalet og behandles for sine skader. Det står ikke klart, om vedkommende er i livsfare.

Ifølge Trafikverket er det i øjeblikket glat på vejene i området, hvor bilerne kørte af vejen.

Biljagten blev indledt i Västernorrland, hvor stemningen blandt betjentene beskrives som trist efter ulykken.

- Det er selvfølgelig utrolig forfærdeligt. Der er meget at tage sig af for kollegerne lige nu, siger Martin Södervall, vagtchef ved politiet i Västernorrland, til TT.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip