Svensk popstjerne: Jeg er upassende

Skrevet af admin

14/04/2015

Mest læste i dag

Hun har slået sit navn fast i musikbranchen med numre som "Habits" og Talking Body", hvor hun i detaljer synger om at samle fædre op på legepladser og besøge sexklubber. 27-årige Tove Lo er en feministisk vildbasse, der gerne skubber til folks forventninger om en typisk popsangerinde.

- Jeg synes, det er en god ting at være eksplicit omkring sex, når man er en ung, men voksen kvinde. Jeg kan lide at komme ud af den stereotype kasse, hvor man som kvindelig popartist skal være perfekt, uskyldig og en god rollemodel, siger Tove Lo, da Ritzau møder hende forud for aftenens koncert i Store Vega.

- Jeg er fra Sverige, hvor kønnene er lige, og hvor kvinder kan have lige så meget sex, de vil. Det er ikke noget, man skal skamme sig over, og det pisser mig af, når folk siger, at det er en dårlig ting, at jeg er så komfortabel med at synge om det, siger hun og tilføjer, at hun undrer sig over, at folk kan hidse op sig op over det.

Det er især i USA, at Tove Lo oplever, at folk dømmer hende som en dårlig rollemodel for unge kvinder, fordi hendes tekster refererer til sex og stoffer. Men det generer ikke sangfuglen, der gerne falder ud for normen.

- Der er tidspunkter, hvor man har bedt mig om at være mere passende, men jeg er ikke en passende person. Fordi jeg er i den kommercielle popverden, forventer folk, at jeg er fejlfri. Men det er ikke mig, og når det forventes af mig, gør jeg tit modstand, siger Tove Lo og fortsætter:

- Normalt når jeg optræder, har jeg aldrig sko på, men da jeg skulle lave min første amerikanske tv-optræden, sagde de, at jeg skulle have sko på. Så jeg tog dem på. Men sekundet før at jeg skulle på scenen, sparkede jeg dem af og løb ud og optrådte. Det er en lille ting, men hvis jeg havde sagt okay, så havde de gangen efter sagt, at jeg skulle have mere make-up på, og så ville jeg pludselig stå der som en Hollywood-prinsesse, hvilket er præcis, hvad jeg ikke vil, siger hun. 

Tove Lo optræder mandag aften i Store Vega i København.

Newspaq