Svensk radio: Danskerne tæver griseunger ihjel

Den danske dyrevelfærd er i vælten igen. Svensk radio P4 Gotland fortæller, at det er en dårlig forretning at vente på, at undervægtige og syge griseunger dør af sig selv.

Derfor afliver griseavlerne de små griseunger tidligt - det gør de ved at tage dem i bagbenene, og slynge dem hårdt i gulvet.

Læs også: Familien troede, de havde adopteret en mini-gris, men to år senere….

- Det er den mest skånsomme måde at aflive dem på,- siger Hans Aarestrup, direktør for Danske Svineproducenter.

Han siger videre, at de aflives for deres egen skyld. Cirka 14 % af alle nyfødte griseunger dør de første par dage, og cirka en tiendedel af disse dør ved aflivning. Dette svarer ifølge Hans Aarestrup til omkring en halv million griseunger om året.

Den høje dødelighed skyldes, at man i Danmark har avlet på at skabe store kuld af nyfødte grise, og dette fører til, at mange af ungerne er undervægtige eller syge, når de kommer til verden.

Læs også: Drama: Denne gris har netop ædt en to-årig dreng

I det seneste nummer af Danske Svineproducenters medlemsblad har man regnet på omkostningerne ved at aflive små griseunger. 

På en gård med en grisebesætning på 1000 grise, kan man spare op mod en halv million kroner ved at aflive de undervægtige griseunger fra starten. Disse skal nemlig have foder, mere omsorg, mere plads og mere antibiotika, hvorefter de alligevel ender med at dø. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip