Svensk rockerboss kører frit i falsk politibil

Sådan skriver expressen.se

Bilen er en Nissan GT-R, som med over 500 hestekræfter og en masse computerteknik kan køre op i mod en Ferrari. På siderne er påført teksten ”Polis” (svensk for ”Politi”) i samme skrifttype som på de rigtige biler fra ordensmagten. Ligeledes er bilen påført de samme farvefelter og reflekser. - Vi kan ikke gøre noget. Vi må bare acceptere det,- siger politikommissær Bengt Svensson fra svensk politi.

Mehdi Seyyed er 40 år gammel, og er for nyligt løsladt fra en lang fængselsdom. Det svenske politi har haft stoppet bilen med Seyyed bag rattet, men ifølge svensk lov, så har de ikke noget retsgrundlag for at konfiskere bilen. I Sverige er det først ulovligt at udgive sig for at være politi, når man begynder at udføre politiets opgaver.

Sagen har udløst vrede i offentligt regi på den anden side af sundet. Politiet føler sig provokeret og nu vil den svenske justitsminister Morgan Johansson ændre loven.

Den bilforhandler, som har malet bilen i politiets karakteristiske farver forklarer, at bilen er tiltænkt som en gimmick, og at Mehdi Seyyed kun havde lånt den til at fylde benzin på. Han siger yderligere, at den skal bruges til velgørenhedsarrangementer.

LÆS OGSÅ: Se, hvorfor denne bil vækker voldsom vrede

Men inden du selv smutter ud og maler din hvide bil med blå og gule reflekser, så er lovgivningen noget strammere i Danmark.
- Hvis du som privatperson maler din bil i politiets farver, eller sætter blåt blink på, så bryder du § 131 i straffeloven, hvor du udgiver dig for at være offentlig myndighed. Vi ser sjældent falske politibiler i Danmark, men når vi gør, så stopper vi dem med det samme. Jeg har faktisk ikke hørt, at det er lovligt at køre i falske politibiler i Sverige,- fortæller Carsten Andersen fra Rigspolitiet.

Strafferammen for at udgive sig for at være politi i Danmark er op til to års fængsel.

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip