Svensk stjerne ryger bag tremmer for kokain

Den svenske skuespiller Mikael Persbrandt, der spiller hovedrollen i den nye danske film "En du elsker", er tirsdag ved byretten i Stockholm idømt fem måneders fængsel for køb af kokain.

Selvom Persbrandt ikke blev taget med kokain på sig, er retten overbevist om, at den svenske skuespiller har købt 12 gram kokain i maj sidste år.

I alt er 11 mennesker anklaget i skandalen, hvor narkotika angiveligt blev solgt under dække af taxakørsel. To mænd har fået fængselsstraffe på 10 år.

Persbrandt har hele tiden nægtet sig skyldig, men telefonsamtaler har ifølge retten fældet ham.

Den 50-årige svenske stjerne spiller atter over for Trine Dyrholm i Pernille Fischer Christensens nye film "En du elsker", der har dansk premiere 24. april. De to havde også hovedrollerne i Susanne Biers Oscar-belønnede drama "Hævnen".

Filmen havde gallapremiere på den anerkendte filmfestival Berlinalen i februar. Den har fået stor international interesse og er solgt til en række lande verden over. Blandt andre Australien, Spanien, Belgien, Holland, Sydkorea, Tyrkiet og Hongkong.

Mikael Persbrandt, der er kendt som lidt af en levemand, har tidligere været på kant med loven, og sidst, han kunne prale af en ren straffeattest, var i 1996.

Svenskeren er tidligere dømt i sager om narkotika, men dengang slap han dog med bøder.

Størstedelen af Persbrandts kriminelle register består af lovovertrædelser i trafikken.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip